1 minute read

Přesně před týdnem byl vypuštěn veřejný build verze 9.0.2.3034 ke stažení. Pro On-Premises prostředí je to velká a zásadní aktualizace, která přináší rozdělení aplikací a platformy a funkcionality, které již dlouho známe z cloudové verze Customer Engagement. Velkou a nejviditelnější novinkou je příchod Refreshed a Unified Interface. Klasické rozhraní je vylepšené a uživatelé již neuvidí moře bílé plochy. Získájí přívětivější rozhraní, vylepšené ovládací prvky, ohraničení elementů. Pokud vytvoříte v řešení Application Module, můžete se těšit na nové, krásné a responzivní formuláře (UUI), které jsou konzistentní napříč klienty: Mezi další novinky patří:

  • Multi Select Option Sets – možnost vybrat více hodnot z číselníku zároveň podporovanou cestou. Ale pozor, podpora napříč systémem pořád není 100% (např. nefunkční filtry)
  • Zatímco cloudová verze nabízí inegraci s Microsoft Flow (zřejmě budoucí náhradou za workflows), můžeme si takové propojení zrealizovat i v On-Premises verzi pomocí Webhooks.
  • Virtuální entity – integrace různých datových zdrojů bez nutnosti kopírovat data
  • Vytváření Mobile Task Flows
  • Některé nové designery
  • Relationship assistant

Stažení: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=57478 Popis funkcí: https://docs.microsoft.com/en-us/dynamics365/get-started/whats-new/customer-engagement/dynamics365-on-premises-features Zatím je k dispozici minimum informací, ale průběžně můžete sledovat odkazy: https://support.microsoft.com/en-us/help/3142345/microsoft-dynamics-365-onpremise-cumulative-updates http://support.microsoft.com/kb/4344184 Český language pack můžete již několik týdnů nalézt zde: https://www.microsoft.com/cs-CZ/download/details.aspx?id=56970 Instalační proces podporuje in-place upgrade z některých verzí. Jestli je to možné u vaší verze zjistíte tak, že na spustíte instalačního průvodce, který provede kontrolu. Pokud jste se účastnili private preview nebo máte nainstalovaný insider build, je nutné server nejprve odinstalovat a nainstalovat nový build. Následně v Deployment Manager naimportujete již existující organizace z databáze (z minulé instalace). Při importu dojde k aplikaci migračních scriptů. Pokud plánujete čistou instalaci, při volbě SQL Serveru 2017 můžete narazit na problém u SSRS: https://blog.thenetw.org/2018/03/15/dynamics-365-reporting-extensions-and-sql-server-2017-incompatibility/

To submit comments, go to GitHub Discussions.