2 minute read

Úspěch v soutěži Deloitte Fast 50 Central Europe

Praha, 26. ledna 2021 - Společnost Deloitte na konci roku 2020 opět vyhlásila nejrychleji rostoucí technologické firmy ve střední Evropě. Společnost TheNetw.org (obchodní název Networg) se umístila na 6. místě v kategorii Rising Star, určené pro mladé firmy, které zatím nesplňují kritérium pro účast v hlavní kategorii, přesto však významně rostoucí.

Firma Networg již třetím rokem intenzivně buduje inovativní produkty v oblasti podnikového software s využitím low-code aplikační platformy od společnosti Microsoft. V loňském roce zaznamenala roční nárůst obratu 765 %. „Umístění v žebříčku Rising Star společnosti Deloitte chápeme jako ocenění důvěry, kterou do nás vložili naši zákazníci a odměnu pro všechny zaměstnance a spolupracovníky. V dnešní době, zatížené celosvětovou pandemií COVID-19, všichni hledáme cesty, jak se přizpůsobit rychle se měnícím ekonomickým i společenským podmínkám. Naše řešení je odpovědí na požadavky zákazníků, kteří obtížně hledají řešení svých problémů”, komentuje Josef Chvála, marketingový manažer společnosti.

Produkty společnosti Networg, postavené na technologii Microsoft Power Platform, využila v loňském roce celá řada zákazníků. Narůstajícímu zájmu se těší modulární informační systém TALXIS, který byl navržen především pro malé a střední firmy. Tento produkt pokrývá oblasti řízení prodeje, nákupu (procurement), servisních služeb (field service) a také projektové řízení. Nabídka modulů TALXIS se neustále rozrůstá. V roce 2020 firma Networg uvedla na trh specializované moduly pro oblast realitního podnikání a pro oblast vytápění, větrání a klimatizace. „Prostřednictvím digitalizace a automatizace firemních procesů v rámci širokého spektra modulů, které je možné adaptovat na konkrétní podmínky jednotlivých zákazníků i tržních segmentů, vidíme východisko, jak zjednodušit, zprůhlednit a zefektivnit chod malých a středních firem”, doplňuje Josef Chvála.

Již 21. ročník Deloitte Technology Fast 50 byl co do počtu umístěných firem úspěšný i z hlediska účasti České republiky. Ze střední Evropy bylo v kategorii Rising Star oceněno hned 10 rychle rostoucích českých firem, v závěsu pak následovalo Polsko s 9 oceněnými start-upy (dále se umístily dvě společnosti z Bulharska a po jedné z Bosny a Hercegoviny, Chorvatska, Kosova a Slovenska). Do soutěže se přihlásilo 23 nových firem a 2 z předchozích ročníků. Z oblasti softwarových produktů se zúčastnil největší počet soutěžících, celkem 16 firem (hardware 4, média a zábava 3, finanční technologie 1, zdravotní péče a „life-sciences“ 1). Celková míra růstu zúčastněných firem dosahuje 565 %. Kompletní přehled výsledků k vidění na https://www.deloitte.cz/fast50/.

Pro účast v hlavní kategorii Fast 50 je podmínkou čtyřleté působení společnosti na trhu a výnosy minimálně 30 tisíc eur v každém z posledních let. Jedenadvacátý ročník soutěže navíc ustanovit třetí kategorii nazvanou Impact Stars, která rozšiřuje kategorii Rising Star o unikátní a inovativní produkty, nebo služby, které mají revoluční dopad na trh a významně pracují také s tématem udržitelnosti. V kategorii Rising Star byli v minulosti ocenění například dnes nepřehlédnutelní Prusa Research, Kiwi.com či STRV.

To submit comments, go to GitHub Discussions.